Zemin temizliği hijyen ve sağlık açısından önemlidir. Gün boyu bütün kiri, pis, tozun üzerinde bulunmaktadır. En çok temas olunan yerdir. Sık ve detaylı temizlik şarttır. Zemininizin yeri laminant parke ise her gün nemli ıslak bezle yavaşça silin daha sonra kurulayın. Arap sabunu diğer deterjanlara nazaran daha gözle görülmeyen mikroorganizmaları yok eder. Zemine parlaklık verilir. Kullandığınız ürünün birinci sınıf ve kaliteli olmasına dikkat edin. Günaşırı bir yarım su bardağı sirkeli su ile bir çay kasığı karbonat birleşimi laminant parkelerinizi derinlemesine temizlik yapar. Laminant parkeyi ıslak bırakmanız mikroorganizmaları daha canlı tutacaktır. Bu da istenmeyen bir durumdur. Bunun olmaması için mutlaka kuru bezle arkasından silinmesi gerekir.
Karo Zemin Nasıl Temizlenir?
Karo zeminler en pratik ve zamanınızın bir bölümünü yemeyen zemin çeşididir. Karo zeminler kir ve toz laminant parke kadar üstünde tutmaz. Dış etkene dayanıklıdır. Bulaşık deterjanı ya da yer silme deterjanı ve su ile harikalar yaratabilirsiniz. Arkasından kurulamaya gerek yoktur. Karo zeminlerin arasında boşluklar bulunduğu için zamanla kir birikebilir. Eğer öyle durum söz konusu ise karo zeminin aralarına karbonatı döküp 1 dakika bekleyin daha sonra halı yıkma sert fırçasını hafif ıslatıp üstüne çamaşır suyunu döküp silin. Böylelikle ara temizliğini yapmış olacaksınız.
Mantar Şeklindeki Zemin Temizliği Nasıl Olur?
Mantar şeklindeki zeminler bayanların en çok sevdiği zemin modeli arasında yerini alır. Temizlenmesi pratiktir. Zaman kaybı yapmaz. Ayrıca leke tutmaz. Bir güzel süpürüldükten sonra Arap sabunu ya da bulaşık deterjanıyla silindiğinde kir, leke ve toz temizlenmiş olur. Ayrıca arkasından yapılan sirkeli su ile temizlemek bakterileri yok etmiş olursunuz. Sirkeli su sayesinde deterjan kalıntısı kalmaz.
Zemin Temizlerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
Zemin temizliği yaparken zeminin modeli ve ona göre kullanılacak deterjan seçimine dikkat edilmesi gerekir. Birinci kalitede malzemeler kullanılması gerekir. Yumuşak zemini çizmeyecek mopları ya da yer silme aparatlarından birini kullanılması en doğru tercih olur. Zemini silerken çok köpüklü ya da sulu olmaması gerekir. Zemin kaygan ve ıslak olursa kazalar kaçınılmaz olabilir. Ayrıca ıslak ve kaygan zemin mikroorganizmaları öldürmez hızlı yayılmasını sağlar. Yerleri sildikten sonra mutlaka arkasından kuru bezle geçin. Zemin temizliği yapmadan önce süpürge yardımıyla iyice temizleyin. Eğer zemininiz de leke oluşuyorsa ve sizi rahatsız ediyor ise karbonat, tuz ve sirke karışımı ile leke olmasını engelleyecektir